Näthatet

Näthatet har de senaste dagarna varit en av de stora diskutionerna överallt men främst i de sociala medierna och jag blir bara irriterad på vad jag läser! Visst det är hemskt och så otroligt fel att hota andra. Men i dessa diskutioner har det framkommit att kvinnor kränks och hotas men alla andra då? Alla näthot som ständigt pågår mellan barn och unga, och män som får ju ochså näthot? Vi ska väll ändå va ett jämnställt samhälle, men nu tar vi bara fram och visar kvinnans roll i det hela.
 
Kvinnor utsätts mer för sexism än män och kvinnorna är fortfarande till viss del är nedvärderad. Många lägger upp lättklädda bilder för att bli bekräftade, men det är ochså så fel. Blir du kallad hora då så får du faktiskt skylla dig lite själv, för varför ska du sprida en bild på dig själv i extremt lite kläder? Söker du uppmärksamhet så är det på helt fel sätt. Men visst man ska inte kränka folk det är helt fel, men varför lägger du ut bilderna då?
Om man säger sin åsikt så ska man fan inte kränkas, visst självklart att man kan säga emot om man har en annan åsikt men då ska det va på ett trevligt sätt och få igång en diskution. För ska du vinna en diskution så får du ingen respekt om du skriver "Jävla hora hoppas du blir våldtagen" eller "Fitta, jag ska personligen söka upp dig och skära fingrarna av dig" du tappar bara respekt eftersom du inte har några bra argument för att din åsikt faktiskt är rätt.
 
Många kan inte sova pga. detta, att de ständigt tror att någon ska stå utan för deras fönster, att när de vaknar så står någon med kniven mot deras strupe eller så fort de går ut så tror de att de ska bli våldtagna. Att sätta folk i denna skräck är så fel att få folk att låsa in sig för att de tror på alla näthot (som ochså ibland kan bli verklighet).
 
Det fins något som heter åsiktsfrihet vilket betyder att vi alla har rätt att säga vår åsikt hur rätt/fel någon annan tycker att det är. Att någon säger sin åsikt och står upp för det är personen stark att sedan någon idiot skriver "Hoppas du blir våldtagen" tycker ju bara tyder på att hen saknar något, hur fel någons åsikt än är så har du nästan ännu mera fel som själv sitter och skriver hot.
Det är ochså välldigt lätt att döma folk hen ser inte ut som alla andra, men personen som inte är som alla andra är den starka som vågar stå utanför normerna och faktiskt ha sin åsikt.
 
Vad jag har hört så gör polisen ytterst lite åt detta, visst det är svårt när det gäller nätet men det går fortfarande. Borde inte näthot tolkas lika mycket som när någon kommer och hotar dig face to face liksom? Visst man kanske tar åt sig mer face to face men det är fortfarande ett hot.
 
För att vi ska kunna lösa dessa problem idag behövs faktisk flera fungerande lagar på nätet, man ska få uttrycka sig men det får inte gå till hotande gränser. Det behövs folk som har lite koll på vad som skrivs och polis som har mer rätt att göra något åt dessa fenomen för folk mår otroligt dåligt på grund av detta, nu talar jag inte bara om kvinnor utan även män och välldigt många unga. Jag menar deffinitivt inte att vi ska censurera allt! Men det borde finnas lite mer rim och reson i det hela.
 
Näthot måste få ett stopp men alla andra hot ochså! Men innan du skriver en kommentar eller liknande tänk på:
1. Skulle du själv tycka att det var ok att få denna kommentaren?
2. Skriver du vad jag faktiskt tycker istället för bara "Du har fel"?
3. Är detta ett sätt som man verkligen vill bli bemött så, skulle du uppskatta att bli behött så här och få denna responsen?
 
Får du själv ett/flera hot, polisanmäl eftersom det fortfarande är ett hot även om det är på nätet.
 
Alla där ute var snälla mot varandra, ingen är värld att hotas, bli smutskastad eller nedvärderad bara för hen har en helt annan åsikt. Alla ska behandlas lika varesett kön, ålder, religon, tillhörighet, klädstil eller åsikt.
 
Detta vara bara vad jag tycker, ni har säkert andra åsikter så ni får gärna kommentera dessa, hoppas jag inte gjort er allt för sura.
Ta hand om er och bemöt andra som du sjäv vill bli bemött!

Kommentarer
Postat av: ♫♪ sandra T

- ja men när en kille lägger upp en bild på sin bara överkropp så blir han inte kallad för hora eller att han vill ha uppmärksamhet

2013-02-07 @ 22:04:52 - http://www.sandramusic.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0