Kolmårdens djurpark











Igår var jag med mamma, pappa och älsklingen på Kolmårdens djurpark. Så roligt! Hade med mig kameran ochså så tog en del bilder. Det kom bara lite regn och på eftermiddagen visade sig till och med solen lite grann. Här är en bild från delfin showen i alla fall, när jag var liten ville jag bli delfinskötare och ja, varför inte? Delfiner är så häftiga djur!

Jordgubbar ifrån landet







Iförrgår var jag och plockade lite jordgubbar i landet, det blev ca 1 liter. Jätte fina, många var små men några lite större fanns det med!

Obey linne

 
Köpte detta linne närjag var ivästervik  av en som sålde kläder på ett torg,50 kr.

Solbränna



Såhär såg mitt högra lår ut i fredags. När vi var hos älsklingens farmor och farfar så satt vi på uteplatsen, det blåste först och var lite kyligt, solen var i moln. Sen efter ett tag kom solen fram och det blev skönt. Jag satt snett med solen i ryggen så det tog på axlarna och på låret, men bara ena låret. Men nu ser det bättre ut!

Vätter challenge



På förmiddagen åkte jag, älsklingen, mamma och pappa ner till stan för att kolla på Vätter challenge. Det är ett triathlon som går i Jönköping. Vi kollade på cyklingen en stund och stod och kollade, vilken fart de har och vilka cyklar, ganska imponerande!

Västervik



Har varit ett par dagar med älsklingen i Västervik. Super mysigt, vi har tältat, myst runt på stan, hälsat på hans bror och farmor och farfar och bara tagit det lugnt!

Utflykt till Hjo

 
I eftermiddags åkte jag, älsklingen, mamma, pappa och lillebror till Hjo för att besöka Hem och hobby butiken, Har inte varit där förut men mamma hade och hon sa att de hade allt möjligt, massa inredning och tyger mm. Det hade de verkligen, nästan så att det blev lite för mycket. Hittade inget särskilt, blev duschtvål, en liten matburk att ha ex. sallad bredvid i och rengöringsservetter till fönsterrutorna i bilen. Lite smått bara.
De hade massa fin inredning i butiken och de var inte särskilt dyra heller, kökssaker, inredning, rycker, leksaker och massa annat, perfekt om man vill ha något nytt!

Vi åkte sedan tlill hamnen i Hjo och kollade lite och tog en kebabrulle p en pozeria innan vi åkte hem igen,

ATG hästen Vinnie

 
 
När vi var på Axevalla travet igr så var ATG hästen Vinnie där och visades upp, hörde om det och sen gick jag förbi. Inte ngra bra bilder, men söt var han och lite roligt ändå.

Axevalla travet



Idag åkte jag och älsklingen med pappa till Axevalla travet i Skara för att kolla på travet. Var roligt faktiskt, har varit med när jag var mindre men nu spelade jag lite själv också. Roligt när man sitter och funderar vilka man ska spela på. Jag spelade tvilling, där gällde det att välja 4 hästar och 2 av dem skulle komma 1:a och 2:a, roligt när man ser oddsen, men ibland blir det inte de med bäst odds som vinner ändå. Men vann inget förens sista loppet, då vann jag 150 kr så det var roligt. Gick 50 kr minus så det var ändå helt okej, kul att vinna lite i alla fall. Men det var både roligt och spännande och helt okej väder med sol och moln.

The Americans


Tänkte tipsa om en serie, the Americans. Den handlar om två ryska KGB spioner i USA som lever under täckmantel som en familj. I serien får man följa med Philip och Elisabeth på deras olika farliga uppdrag samtidigt som du försöker hålla ihop familjen och inte bli upptäckta. Spännande serie, har sätt säsong 1, rekommenderas!


Mjukglass ifrån Lekerydskiosken

I eftermiddags så åkte jag, älsklingen, mamma, pappa och mormor till Lekeryd som ligger några mil från Jönköping för att köpa mjukglass. De är "kända" för sin mjukglass, så fick bli en med daim strössel att dela på med älsklingen, gott och mysigt! 
 

Svamp runda



I kväll hängde jag med mamma och pappa på en svamp runda i skogen. Trodde inte vi skulle hitta så mycket kantareller men hittade man några så kunde man fortsätta plocka bara en liten bit ifrån dem man hittade! Mysigt! 

Mocka rutor, jordgubbsgrottor och äppelgrottor





Jag och älsklingen har bakat mocka rutor och hallongrottor, eller rättare sagt jordgubbsgrottor och äppelgrottor med jordgubbssylt och äppelmos. Supergott!

Kärt barn har många namn som man brukar säga, det gäller nog även kakor. Säger ni mocka rutor, mormorsrutor eller kärleksmus? Eller kallar ni dem något annat? 

Stadsparken

Väderet blev bättre i eftermiddag så jag tog en promenad i stadsparken, stötte då på dessa härliga djur!












Förmiddagen

 
Bild sen midsommar
 
Hej! Matilda heter jag, är 19 år och bor i Jönköping tillsammans med min familj och jag har även en pojkvän, Robert. Jag arbetar på en förskola och på fritiden tycker jag om att träna, djur, baka, gå en sväng på stan eller se film. 

Just nu är det mulet ute och har än så länge hunnit med att se lite på sommarlovsmorgon för att se om det var lika bra som när man var lite, kollat några avsnitt av en serie, sprungit en kort runda och ätit lunch, vad har ni gjort idag? 

RSS 2.0