Senaste bilder från instagram och nya inspirerande konton att följaSenaste 9 bilderna från instagram, ni hittar mitt konto när ni söker på matildaaa_j.

Skulle va roligt med lite nya inspirerande konton att följa, har ni några tips så skriv det i en kommentar :)

Glass i lekerydskiosken och grillat till mat
Idag har jag varit på loppis med mamma och hennes kompis, hittade 4 små skålar.

Jag och Robert åkte till lekerydskiosken och köpte mjukglass och i eftermiddags blev det grillat till mat, klyftpotatis och rotfrukter i ugnen, grilla fläskytterfilé, bearnaisesås, grillad majs, sallad, gelé och vitlöksbröd, gott :)Träning i måndags och släktkalas för mamma itisdagsDet har varit lite tomt här i veckan, men i måndags blev det träning med friidrotten i regn, men är man klädd så man inte blir blöt är det ganska mysigt faktiskt.


I tisdags fyllde mamma år så lite av släkten kom hit på kalas. Det blev kycklingsallad och sen rulltårta med hallon, jordgubbar och grädde, trevligt och gott :)

Hem och hobby i HjoIgår åkte jag och Robert till Hjo till affären hem och hobby. Det tar ca 50 minuter från oss till Hjo så en liten utflykt. 

Hem och hobby har mycket saker till bra priser. Hygienartiklar, husdjursmat och saker, husgeråd som tallrikar, koppar och formar, tyger, massor av inredning av olika slag så som ljusstakar, lampor, korgar, prydnader ja mycket. De har även en trädgårdsavdelning, leksaker och lite pyssel saker. Vi var inne där i ca 1 timma och jag fick med mig det på bilden ovan. Servetter, dekorationshjärta i trä, burk att lägga en krona i om man svär, glassbägare och en vattenflaska i hårdare plast.

Butiken har mycket saker och billigt, deras utbud av husgeråd och inredning är nog störst och populärast :)

Smörgåstårta och plankstek
Igår runt lunch tid åkte vi iväg mot Lidköping, det blev ett stopp i Mullsjö på vägen och lämna tillbaka kusinen och hennes barns kanin. Vi fortsatte sedan till Lidköping där det var kalas för min kusin som fyllt år. Släkten samlad och det bjöds på smörgåstårta, chokladmuffins och beskvier. Mysigt att träffa släkten!

Vi åkte sedan hem och jag fixade i ordning lite hos kaninerna och plockade vitsippor och lungört. Mamma och pappa hade ett par vänner över på middag och bjöd på hemlagad plankstek, det fanns till mig och Robert ochså. Så gott och lite lyxigt, trotts att det inte är så svårt att göra eller ovanliga ingredienser utan bara potatismos, en bit kött (fläskytterfilé), sås, några grönsaker och några hericoverts inlindade i bacon :)

Kaninen Sebb har varit på besök


Sebb och Vira 

I veckan har vi haft en inneboende i boden. Vi har lånat kusinen och hennes barns kanin, Sebb. Så social och trevlig av sig. Vi har släppt ihop våran ena hona Vira med honom flera gånger. Så får vi se om det blir några ungar, spännande!

Härligt vårväder i måndags och tisdagsI måndags och igår hade vi super fint väder, visst lite kyligt men solen sken. I måndags somnade jag i solen på baksidan hemma i en timma och igår satt jag i solen i 30 min, så skönt. Hittar man en bra vägg eller ett hörn där det inte blåser blir det varmt och skönt :)

Ny kaninbur

Före:

Efter:
I helgen blev kaninburen nästan klar, bara några små saker som ett hö nät och en hasp på insidan och något mer kanske :)

Panel på kaninburenIgår åkte jag med pappa upp till stugan och satte på panel på baksidan på kaninburen, kul :)

Rivit den gamla kaninburen och börjat bygga på den nya


Före 


Efter

Igår började vi projekt bygga ny kaninbur i stugan. Vi rev den gamla och satte i nya stolpar med lite cement, är ens pappa snickare så får det bli ordentligt, haha. Men tycker såna grejer är roliga :)

Ledare för träningen, däckbyte och lite annatI torsdag var det jobb som gällde och sedan ner till träningen för att vara ledare i friidrott för 10-14 åringar. Både roligt och lite svårt för vissa grenar kan jag inte så mycket om som ex. kula så det blev mycket styrkeövningar, endel nya för dem och lite roligare övningar det blir oftast roligare när man får testa lite nytt ibland. Vi gjorde ochså mycket gymnastik i början kullerbyttor, hjulningar och kullerbytta tillsammans med en kompis, tror den kallas hjulet sök och kolla på hur man gör.

Igår vaknade jag 6:43 och började jobbet kl. 7, måste ha stängt av alarmet i sömnen men jag hann med en hel minut, jobbet ligger kanske 7-10 minuter med bil. Efter jobbet bytte jag däck på bilen och hjälpte till att lasta av och på alla däck på pappas bil och köra dem dit vi förvarar dem. Efter det blev det en tur till mormor då jag hjälpte henne lite och sen en fika på en fralla. Hämtade upp Robert och sen till A6 och hem. Sen blev det mat och titta på upp till bevis. Vad gjorde ni igår? :)

RSS 2.0