Dubbel regnbågeDessa dubbla regnbågar såg jag och Robert igår kväll :)

FrasvåfflorIgårkväll blev jag sugen på våfflor så slängde ihop några stucken, denna gången blev det frasvåfflor frasiga och goda, receptet kommer här:

Frasvåfflor
Ca 8 st

3 1/3 dl vetemjöl
2 tsn bakpulver
4 dl mjölk
100 g smör eller margarin

Gör såhär:
* blanda vetemjöl och bakpulver
* häll i mjölken
* smält smöret och blanda ner i smeten
* grädda i ett hett våffeljärn, använd lite smör i järnet när du gör första våfflan

Servera med grädde, sylt, socker och nutella om du vill

Enkelt, smidigt och gott :)

Förmiddagen i stuganIdag på morgonen vid kanske 9:30 åkte jag upp till stugan med mamma och pappa. Stugan ligger ca 10 minuter ifrån huset så det är inte så långt, på sommaren brukar vi bo där eftersom det är inte mycket längre till jobb eller liknande därifrån. Vi gjorde dessutom om till förra sommaren och byggde ut så jag har ett litet eget rum och vi har dusch och toa inne. Ja, innan hade vi utedass och utedusch, men eftersom jag är uppvuxen med det så funkade det med, det är en vanesak.

Idag så beskärde jag och pappa äppelträden pch tömde fågelholkarna, jag gjorde även om i en av bodarna och fixade lite andra småsaker. Superbra med arbetarbyxor och en annan jacka när man gör sånt. Ganska skönt fast lite kyligt då det blåste men skönt att arbeta lite ute med lite lättare saker.

Våran katt Felix var med ochså med, han är innekatt på vintern och är ute i koppel i trädgården men på sommaren i stugan är han ute och jagar möss och springer runt. Så idag var han med och han sprang runt och busade, när jag stod och klippte på ena äppelträdet så var det helt plötsligt en katt på grenen som jag klippte vid. Så härligt för honom att springa av sig :)

Lailas Classic cupcakes och snickerskakaIgår eftermiddag fick jag och Robert för oss att baka, jag provade först ett recept på chokladbollar utan smör och socker men det var ingen höjdare direkt, men om ni vill ha receptet ändå hittar ni det här
 
Muffinsarna är supergoda och smidiga att göra, en klassisk muffins med lite smak av citron och sen frostingen på som ger massa smak, receptet hittar ni här
 
Sen fick Robert välja kaka och han tycker inte om sockerkaka/muffins så han ville baka snickerskaka. Ringde farmor om recept och sen bakade han dem. Enkelt ochså, bara blanda ner allt i en kastrull, värma (ej koka), i med flingorna och bred ut på en plåt, låt svalna pch sen smälta choklad och bred på. 
 
Receptet har ni här: 


 
 

Lördag 26/3-2016Igår var en lugn dag, spelade Nintendo 8-bit på morgonen, var och uträttade några ärenden, köpte med oss kycklingrallrik till lunch och sen blev det soffan och några påskbilder som gick på tv, mysigt!Jag och Robert lagade sedan fyllt fläskytterfilé och skivad potatis, super gott!

Tillbaka på blogg.se igen

 
Välkommen hit! Nu är jag tillbaka här igen, jag bloggade ett tag via spotlife (enmatilda.spotlife.se), men nu har jag bytt tillbaka igen!
 
En kort liten presentation om mig, Matilda heter jag, är 20 år och bor i Jönköping. Jag jobbar på en förskola med barn 3-5 år och tycker det är både roligt och intressant. På fritiden träffar jag gärna min kille, kompisar, tränar, bakar, pysslar, syr och tar hand om våra djur.
 
Jag har även startat en blogg där mina sy och pysselprojekt kommer komma upp, ni hittar den på: enmatildasyrochpysslar.blogg.se :)

RSS 2.0