"Bloggpaus"

Har massa blogg idéer och så men som ni kan se på bilden var jag massa i skolan så tar en liten "bloggpaus" kanske dyker upp något inlägg eller sådär, men "hinner" inte riktigt svara på kommentarer och sådär, men ni får gärna titta in ändå!


Sy ett eget mobil fodral

Detta gjorde jag igår istället för att plugga. Har tänkt sy detta ett tag men inte blivit av men hade symaskinen uppe igår så tänkte att jag kunde göra detta med när jag ändå höll på.
Välldigt enkelt att göra och det som behövs är lite tyg, en bit kardborrband/knapp och stjärnitarna hittade jag i mammas sylåda, tror vi hade dem på kläder när vi var mindre men tyckte det blev snyggt på. Välldigt enkelt att göra och du kan göra det till vilken mobil du än har. Det går även att sy dit band på baksidan om du vill ha den runt halsen. Tog väll ca 10 - 15 min att göra om man bortser ifrån att jag fick gå till farmor för att ha lite kardborreband, haha! Jag är nöjd :)

2 års kalas

Sitter i bilen påväg hem ifrån ett två års kalas för kusinbarnet. Scones, kakor, tårta och lite lek på det så nu är jag mätt och lite trött, haha!
Söta kusinbarnet, tror att hon gillar sin filt, haha!

 


Stina och Skuttan kanin

Foto: Matilda Johansson (jag)
Dessa är våra två kainer, den vita är Stina och "min" kanin som är 4-5 år och och den bruna är Skuttan som är min brors kanin som är lite mer än 1 år. Men nu är det väll mer bådas kaniner, haha!. Jag tycker i alla fall att de är så söta! :) 

Kollar på bandy

Sitter och kollar på bandy och fryser om tråna, vad gör ni idag?
Tittut


Dagens outfit 22/2 - 2013

Linne - bikbok // tröja - hm // byxor - ärvda


Ron Pope- A drop in the ocean

Vet inte om ni känner igen denna texten, men den är ifrån en låt som heter a drop in the ocean med Ron Pope. Den är några år gammal, men jag lyssnade på den ganska mycket för några sommrar sedan, den är väldigt fin tycker jag! Ni hittar den här nedanför, tycker ni ska ta och lyssna på den.
 

Snart i skolan

Sitter på bussen till skolan nu, onsdagar är riktigt sega att ta sig upp på! Är stel i axlarna och har träningsvärk på det med, men träningsvärk är förståss den bästa värken man kan ha!
Blir mindre uppdatering och svarande på kommentarer och sånt nu, har skola. Visserligen 2 lugna veckor nu men sen kommer allt på en gång under två veckor. Skolan går före bloggen så är det.
Bjuder på en bild från i julas, måste ha varit efter massa julfrukost, haha!


Gamla tävlings bilder

Det finns tre typer av människor i alla fall när vi snackar om idrott som skolämne. Det finns de som tycker det är det bästa, de som kan stå ut med det och de som fullkompligt hatar det. Jag tillhär oftast den förstnämnda. Visst kan förstå att inte alla gillar idrott, precis som inte alla gillar grön eller att alla älskar matte. Men många har faktiskt dålig inställning och inte ens försöker utan bara står och väntar på en pass, det är väll självklart att man inte passar till en som bara står helt still och pratar med en annan. 
Visst jag är inte så bra på fotboll eller basket, jag hatade det till för några år sedan då vi hade det på träningarna ibland och istället för att bara stå så försökte jag och det har gett resultat, nu tycker jag till och med att det är riktigt kul. Det är inte jämt jag har bästa inställningen men sen försöker jag och då blir det mycket roligare! Någon som håller med?
 
Första bilden hittar ni mig näst sist i helrött och den nedersta är det jag i två toffsar, kanske var 10 år då, haha!

Träningsmotivtion 9 + dagens träning

Har tränat, springa i snöoväder, mänsklig hoppa bock och sen massa frivändningar, squats och armar. Har även klarat av att förklara squats och visa hur man gör och sådär på engelska för en av våra två utländska studenter som tränar med oss , verkar som han fattade så måste gjort det ganska bra, haha! Nu har det blivet en lång skön bastu så ska ta mig hem snart, käka pannkakor och se lite tv :)


Måndag morgon efter lov

Idag är det måndag morgon efter ett lov, ja det var svårt att ta dig upp imorses, sängen var otroligt skön och inbjudanande! Känner inte för skolan idag är bara trött, men nu sitter jag i alla fall på bussen, ingen som vill ge mig en vecka lov till?


Ny lampa

Denna lampan hängde med från Ikea igår, blev riktigt böjd då jag hade en ganska liten lampa där innan så denna passar mycket bättre! :)


Sims spelande

Städade och pluggade imorses sen fick jag för mig att spela sims, brukar göra det ubland när jag har lov, men tröttnade när jag byggt klart, haha!


Ska göra taco

Nu ska jag göra taco, vad ska ni göra ikväll?


Godmorgonbullar (frallor)

Fick ett recept av Vanja på ett par riktigt goda och smidiga frallor, har bakat dessa några gånger och tänkte nu dela med mig till er. Man gör degen och frallorna på kvällen, låter jäsa i kylen över natten sen på morgonen penslar man bara dem och sätter in i ugnen, smidigt va?
 
Godmorgonbullar, 8 st
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl kesella kvarg lätt (jag har använt turkisk yoghurt)
2 msn smör eller rapsolja
salt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1/2 dl sesamfrön (har jag inte använt)
 
Gör såhär:
* Rör ut jästen i lite av mjölken (värm ej!) häll sedan i resten av mjölken.
* Tilsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet.
* Arbeta ihop till en smidig deg.
* Dela degen i åtta delar och forma dem till små frallor, kolla här hur du gör bäst.
* Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
* Lägg över en handduk och låt de stå och jäsa i kylen/svalen över natten eller 8-10 timmar.
 
* Sätt ugnen på 225 grader
* Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö över sesamfröm.
* Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
* Låt bröden svalna lite och dela dem på mitten.
Smaklig måltid!
 

Längdskidåkning 7 km

Sitter nu i bilen påväg hem, har vart och åkt längdskidor i en timma. Tänkte bara ta det lugnt i eftermiddag men pappa kommer hem ifrån jobbet och frågar om jag ska hänga med och åka så gjorde det. Det var riktigt skönt kan inte påstå att jag är speciellt duktig på det men det är kul när man väl kommer igång.
Brukar ni åka längdskidor?


Teenage dream - Boyce Avenue

Teenage dream - Boyce Avenue
Denna låten hittade jag igår, det är en cover på Katy Perrys teenage dream men denna är lite lugnare, lite mer balad om man jämför med orginalet. Tycker att den är fin så ni borde lyssna på den! :)
 

Förmiddags löpning

Kom för en stund sen in ifrån ett löprunda, blev 5 km men det var riktigt segt. Jag vet att mycket av det sitter i skallen på mig då jag vill se varje anledning att sluta springa, haha! Men det ska bli ändring på det!
Lite styrka efter det med plankan och lite streching.

Bjuder väll på denna bilden efter löprundan, bara för jag är så snäll, hahah!


Alla hjärtans dag

 
weheartit
Igentligen tycker jag att alla hjärtans dag är lite överskattat, lite som affärer ska tjäna på för jag menar du älskar väll personen lika mycket vilken annan dag som helst? Det är ju nästan bara bättre när det är spontant? Eller så kaske jag tänker så för jag inte har någon pojke att mysa med? Men jag har min fina familj och mina fina vänner så tänker inte klaga för det finns de som inte har någon mamma/pappa på mors/fars dag!
 
Förutom att jag vill ge alla mina nära och kära massa kärlek så vill jag med detta inlägget ochså skicka ut massor av kramar till alla mina fina bloggläsare, ni är underbara! Hoppas ni får en fin alla hjärtans dag och ta hand om er!
Kärlek till er alla!

Betyg i årskurs 3?

Detta kan man idag läsa på Aftonbladet. Enligt mig så har de som kommit på detta glömt hur det var att gå i skolan! Ska man ge betyg i årskurs 3? Förstår ni vilken press små barn kommer få, de kommer få ett papper med några bokstäver som igentligen inte betyder något för man kan inte mäta barns intelligens på det viset. Om de sätter in betyg i 3:an så ökar pressen på barnen både av dom själva, ifrån föräldrar och det blir en tävling med klasskamrater. Vi vet idag att stress, press och höga prestationskrav bidrar till så mycket negativt så som psykiska sjukdomar, ätstörningar mm. Att det dras ner på pengar till skolor och lärare gör det inte bättre hur ska man med mindre resurser få bättre betyg? Det ända vettiga skulle vara att sätta in nationella i 7:an och inte i 9:an så man kan se vad eleven faktiskt har svårt för och inte 5 veckor innan man slutar!

Kan inte barn få vara barn? När de ska börja gymnasiet kommer de vara helt slut för de har kämpat för sina betyg? När man är så liten så ska det vara kul att gå i skolan och inte massa press och tävling om betyg. För att veta vad sitt barn ligger i olika ämnen finns det utvecklingssamtal, en lapp med bokstäver gör ingen nytta för så små barn!
Kanske borde bli politiker eller statsminister en dag så det blir någon ordning och reda. Eller så kan alla politiker gå tillbaka till skolan och känna hur det verkligen är innan dom lägger in massa grejer så som nationella, betyg tidigare, tar bort lärare osv.
Vad tycker ni?


Vinnare dagens blogg 13/2 - 2013

 
Klicka på bilden för att komma till vinnaren. Stort grattis till er tjejer!
Använde mig av random.org för att få fram en vinnare.
Vann du inte, va inte ledsen, troligtvis dyker det snart upp någon mer veckans/dagens blogg tävling!

Onsdag 13/2 - 2013

Lite hår typ ... haha!
Idag har jag träffat saknade Ebba en stund, bara suttit och snackat. Även fast vi inte träffats på ett tag så känns det verkligen inte som så utan som tiden då vi umgicks jämt, vilket är skönt. I eftermiddag har jag varit trött så har luggit och sovit en stund och så har jag ont i mitt öga, tror jag har en vagel eller något som är på väg eller bara skit i det som inte vill åka ut.
Känns i alla fall skönt att ha lov nu, spenderar det hemma medans många är i fjällen, men jag var ju i Åre för någon vecka sen. det sköna med lov är att man kan träffa lite vänner och göra saker som man annars inte hinner, orkar eller har lust med på vardagarna.

Dagens blogg

Statistiken ökar vilket är välldigt roligt! Därför tänkte jag jag kör en dagens blogg, vinnaren avgörs sent ikväll eller imorgon! Tveka inte på att vara med! 

Åre 2013 del 2

Dessa bilder är ifrån Åreskutan alltså toppen av Åre som bara var öppen en dag när vi var där, men det var otroligt fint.
Bild 1 visar hur snön har lagt sig på husen som glasyr det var så häftigt! Bild 2 är på morgonen då det fortfarande blåser och ligger dimma som vi är ovanför och bild 3 och 4 är tagna någon timma senare på toppen då det hade klarnat, så fint var det verkligen! Synd att det bara var öppet en dag på toppen pga. blåsten för det var så fint, man fick liksom inte nog man bara kollade på det hela tiden, haha!

New in: Svart tröja, vaseline och nivea

Svart tjöja, HM - 199 kr
Vaseline och Nivea, ÖB
I förmiddags var jag hos tandläkaren i närmare en timma då de röntgade och sen bytte skenor och satt dit gummiband och såntär på mina fin fina räls, som tur är syns de inte så väl på mig och förhoppningsvis så får jag fina tänder sen. Efter det åkte jag och mamma rilll a6 och lite andra små affärer vilket jag kom hem med detta och lite andra små saker.
Nivean vill jag verkligen tipsa om perfekt vid torr hud och vaseline har jag inte provat men ska vara bra mot torra läppar.

Katten Felix

Foto: Matilda JOhansson (jag)
Tog med katten ut i snön vilket han tyckte var kul!

"Nytt" iPhone skal

Detta skal fick jag av pappa igår, han hittade det när han städade och han använder det inte så han frågade om jag ville ha det, jag sa ju inte nej precis, haha! Jag vet jag använde det i början när jag hade min iPhone för jag inte hade något annat. Tycker det är snyggt men det är i silikon så stoppar man ner det i fickan mm. så snurrar det sig och sitter inte kvar på telefonen annars är det jätteskönt att hålla i. Tror det är ifrån Elgiganten man kunde köpa ett svart och ett vitt tror ajg i samma paket, men det var längesen.

Träningsmotivation 8


Åre 2013

Här är lite bilder ifrån Åre, dessa är sådär då det var blåsigt och halvdimmigt och tagna med mobilen. På mittenbilden ser ni mig med en omatchande outfit, i alla fall pjäxorna till det och flätorna har gått ur håret med, haha! Men vem har sagt att man ska vara snygg när man åker skidor? Haha! Men fin var det i alla fall!

Bandy kiosk

Var uppe vid 8 för att dra i ägnat träning med innebandyspel ich lite lopp ute efter det. Duschade åt lite och sen åkte jag iväg för att stå i kiosken på bandyn under alags matchen. gick ganska bra var ett gäng trevliga människor där i alla fall, haha!
En av världens mysigaste tröjor men hur stor som helst, men älskar den!


Carolina Klüft - Tjejen som inte kunde förlora

Bilder: google
Igår gick dokumentären om Carolina Klüft. Eftersom jag sen jag började friidrotta när jag var 7-8 år har haft henne som idol. Älskade henne när jag var lite hon var så duktig och i all med, sån ville jag bli! Men med mina planer har det ju gott sådär, haha! Men dokumentären var riktigt bra fick tårar i ögonen, handlar om hela hennes kärriär och om saker bakom, all hård träning, skador, beslutet om att sluta osv. Att man kan ha en 7-kampar kropp kräver mycket, man behöver vara snabb, ha spänst till höjden, styrka yill kulan, uthållighet till 800 m, ja ni fattar, tycker det är riktigt coolt!
Jag tycker hon är en så fantastiskt männsika, inte bara för det hon har gjort idrottsmässigt utan ochså för hennes inställning "Ha kul!" för precis som hon säger älskar man verkligen det man gör så är det inga problem att varje dag träna. Som elitidrottare måste man träna i 4 år innan du får chansen att visa igen för världen hur grym du är, de 4 åren måste det verkligen vara kul att träna!
Jag rekomenderar alla att se den även om ni inte är friidrottare så kolla för det är riktigt bra och väcker känslor hos tittaren. Ni kan se den på svt play, klicka här för att komma till den.

Inget piano ...

Är i stan 1 timma innan jag börjar gör att spela piano men verkar inte som min piano lärare är här då ytterdörren är låst och ingen öppnar när jag knackar ... Suck!
På bilden under ser ni ett av mina favoritlinnen vinrött spets linne ifrån Ullared :)


Näthatet

Näthatet har de senaste dagarna varit en av de stora diskutionerna överallt men främst i de sociala medierna och jag blir bara irriterad på vad jag läser! Visst det är hemskt och så otroligt fel att hota andra. Men i dessa diskutioner har det framkommit att kvinnor kränks och hotas men alla andra då? Alla näthot som ständigt pågår mellan barn och unga, och män som får ju ochså näthot? Vi ska väll ändå va ett jämnställt samhälle, men nu tar vi bara fram och visar kvinnans roll i det hela.
 
Kvinnor utsätts mer för sexism än män och kvinnorna är fortfarande till viss del är nedvärderad. Många lägger upp lättklädda bilder för att bli bekräftade, men det är ochså så fel. Blir du kallad hora då så får du faktiskt skylla dig lite själv, för varför ska du sprida en bild på dig själv i extremt lite kläder? Söker du uppmärksamhet så är det på helt fel sätt. Men visst man ska inte kränka folk det är helt fel, men varför lägger du ut bilderna då?
Om man säger sin åsikt så ska man fan inte kränkas, visst självklart att man kan säga emot om man har en annan åsikt men då ska det va på ett trevligt sätt och få igång en diskution. För ska du vinna en diskution så får du ingen respekt om du skriver "Jävla hora hoppas du blir våldtagen" eller "Fitta, jag ska personligen söka upp dig och skära fingrarna av dig" du tappar bara respekt eftersom du inte har några bra argument för att din åsikt faktiskt är rätt.
 
Många kan inte sova pga. detta, att de ständigt tror att någon ska stå utan för deras fönster, att när de vaknar så står någon med kniven mot deras strupe eller så fort de går ut så tror de att de ska bli våldtagna. Att sätta folk i denna skräck är så fel att få folk att låsa in sig för att de tror på alla näthot (som ochså ibland kan bli verklighet).
 
Det fins något som heter åsiktsfrihet vilket betyder att vi alla har rätt att säga vår åsikt hur rätt/fel någon annan tycker att det är. Att någon säger sin åsikt och står upp för det är personen stark att sedan någon idiot skriver "Hoppas du blir våldtagen" tycker ju bara tyder på att hen saknar något, hur fel någons åsikt än är så har du nästan ännu mera fel som själv sitter och skriver hot.
Det är ochså välldigt lätt att döma folk hen ser inte ut som alla andra, men personen som inte är som alla andra är den starka som vågar stå utanför normerna och faktiskt ha sin åsikt.
 
Vad jag har hört så gör polisen ytterst lite åt detta, visst det är svårt när det gäller nätet men det går fortfarande. Borde inte näthot tolkas lika mycket som när någon kommer och hotar dig face to face liksom? Visst man kanske tar åt sig mer face to face men det är fortfarande ett hot.
 
För att vi ska kunna lösa dessa problem idag behövs faktisk flera fungerande lagar på nätet, man ska få uttrycka sig men det får inte gå till hotande gränser. Det behövs folk som har lite koll på vad som skrivs och polis som har mer rätt att göra något åt dessa fenomen för folk mår otroligt dåligt på grund av detta, nu talar jag inte bara om kvinnor utan även män och välldigt många unga. Jag menar deffinitivt inte att vi ska censurera allt! Men det borde finnas lite mer rim och reson i det hela.
 
Näthot måste få ett stopp men alla andra hot ochså! Men innan du skriver en kommentar eller liknande tänk på:
1. Skulle du själv tycka att det var ok att få denna kommentaren?
2. Skriver du vad jag faktiskt tycker istället för bara "Du har fel"?
3. Är detta ett sätt som man verkligen vill bli bemött så, skulle du uppskatta att bli behött så här och få denna responsen?
 
Får du själv ett/flera hot, polisanmäl eftersom det fortfarande är ett hot även om det är på nätet.
 
Alla där ute var snälla mot varandra, ingen är värld att hotas, bli smutskastad eller nedvärderad bara för hen har en helt annan åsikt. Alla ska behandlas lika varesett kön, ålder, religon, tillhörighet, klädstil eller åsikt.
 
Detta vara bara vad jag tycker, ni har säkert andra åsikter så ni får gärna kommentera dessa, hoppas jag inte gjort er allt för sura.
Ta hand om er och bemöt andra som du sjäv vill bli bemött!

Snart påväg till träningen

Nu ska jag iväg för att träffa mina älskade friidrottare och samtidigt träna, bränna lite fett och bygga lite muskler, själv tycker jag att det låter som en bra kombination!


Parfym och deo

Dessa fyra perfymer brukar jag använda.
1. Magic girl doftar ganska skarpt men välldigt gott lite sommar över den.
2. Björn Borg Love all (viol, tror jag) inköpt på Åhlens är lite mildare men luktar välldigt gott den med.
3. Vanilla Fun av eu de perfume är ifrån Ullared. Luktar då ganska själklart vanlij, men den använder jag inte så ofta längre men luktar gott den med.
4. Axe deo spray for her, använder den som perfym ibland eller som deo, tycker den luktar gott luktar fräscht och lite fruktigt. Påminner om AXE deospray for men med med en mildare, fruktigare och kvinligare doft.
 
Kan även tipsa om doves deo gurka go fresh, behövs ingen perfym till den för den luktar ganska mycket ändå. När jag ändå nämner Doves deo så lägger jag till deras duschtvålar speciellt den med granatäpple yummi!
En mild är annars barnängens deo som jag inte minns vad den heter, har i alla fall ljusrosa lock.
Även LDBs deo luktar gott.
 
 
Men sen är frågan gör man inte sånt för att det ska lukta gott? Sen har ju alla olika samk eller lukt i detta fallet mer kanske, haha! Sen gäller det ochså att använda perfymen i rätt mängd så man inte luktar för mycket, haha!

Lättnad efter att ha fått reda på fysikprovet

Reprisbild för andra eller tredje gången typ, men passar bra in i detta inlägg, haha!
Fick för en stund sen reda på hur mitt fysikprov gick, jag trodde inte att jag skulle bli godkännd. Öppnade datorn och gick in på hemsida och ser att det står: Provbetyg: E Kursbetyg: E, förstår ni vilken lättnad det blev när jag såg det? Känns så skönt att slippa fundera på om jag behöver göra om det eller ej eller om jag ens kunde göra om det i så fall. Känns så skönt! :)
Uppdatering: Ännu mer lättnad när jag för en stund sen fick veta att jag även fick ett E på Kemin som jag ochså var osäker på om jag var godkännd eller ej. Visst E kanske inte är det bästa betyget men bättre än F.

På bussen påväg till skolan

Är på bussen påväg till skolan, det har kommit 5-10 cm nysnö inatt så det går sakta med bussen pga. snön. Men fint är det ute!


Träningsmotivation 7


Min kvällshumor, dejt med min säng


Åre

I onsdags kväll tog jag och familjen nattåget upp till Åre där vi har befunnit oss tills igår eftermiddag då tåget rullade hem igen. Dagarna har varit fyllda med massor av skidåkning och igår hade vi perfekta vädret med klarblå himmel och sol! Mer bilder kommer kanske upp sen.


RSS 2.0