Sweet escape - Alesso

 

Plus plus




Byggde denna häromdagen. Efter en upptakt jag varit på om mattelyftet som är ett projekt om matte i förskolan så fick vi ett litet paket med plus plus som är små plus som går att bygga ihop till olika figurer. Det fanns bruksanvisning med, roligt!

Kiosken på friidrottstävling



Idag var jag och älsklingen på en loppis på morgonen och åkte sedan för att stå i kiosken då min friidrottsklubb arrangerade tävling. Där mötte vi upp klara och sålde korv, kaffe, dricka, godis och glass. Älsklingen åkte till jobbet efter någon timma. Det gick faktiskt ganska bra och träffade även Agnes och Ida som tävlade.

Kolmårdens djurpark - Dhole

lite bilder på Dhole som är en asiatisk vildhund!
 
 
 
 
 
 

Måndagens jobb outfit



Byxor - lager 157, t-shirt - Ullared

Måndagens jobb outfit! Igår jobbade jag till 14:30 och sen åkte jag på en upptakt till en grej på jobbet, hem och duschade och sen åkte jag till älsklingen, mysigt! 

Klädesplagg, skor och accessoarer från Zalando

 
1 här | 2 här | 3 här | 4 här | 5 här

Gårdagskvällens outfit



Gårdagskvällens outfit: mjukis - team sportia, linne - Ullared, tröja - arvt av min bror

Igår kväll var jag med mamma i stugan en sväng och sen kollade jag lite på tv.

Nya fiskar till akvariet






Idag var jag, älsklingen och pappa och köpte lite nya fiskar till akvariet. Finns många häftiga fiskar. Det blev 5 guppy med en stjärtfena som var väldigt vackra och 10 kardinaltetror, vi hade några innan så blev några till.

Daimsnittar

 
 
Bakade daimsnittar idag på förmiddagen, de blev supergoda och lätta att baka!
 
Daimsnittar:
 
100 g mjukt smör
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dubbeldaim
 
* Vispa smör, socker och sirap krämigt.
* Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
* Hacka daimen i bitar och tryck in dem i degen.
* Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till (rätt så mycket) på baklåtspapper.
* Grädda i 175 grader i varmluftsugn i 12-15 minuter eller 200 grader i vanlig ugn i 14-15 minuter.
* Skär kakorna i bitar.
* Låt svalna.
 
Receptet hittade jag här!

Flyttat hem från stugan


Utsikten ifrån mitt rum i stugan


Frozen Yoghurt och melonsallad ifrån Ikea 

Har idag flyttat hem ifrån stugan. Min familj har en stuga ca 5-10 km ifrån huset och vi brukar bo sär under sommaren, vi har dessutom gjort om och byggt ut så jag har fått ett eget litet rum och så har vi dusch och toa inne. Innan hade vi utedass och utedusch, men det var mycket en vanesak. Så har packat ner saker därifrån och plockat upp och städat i huset. Har även åkt och uträttat lite ärenden.

Blodomloppet Jönköping 2015



I tisdags så sprang jag och några till blodomloppet, det blev 5 km på 30,5 min. Sprang hela vägen och efter 1 km så tänkte jag att 30 min är en bra tid, 6 min per km. Gick bra faktiskt, första 1,5 km var det massa gångare så man fick springa om, lite irriterande då de skulle starta sist och vi startade i mitten ungefär. Men det var roligt annars, Dick t-shirt, medalj, Festis, banan och kexchoklad. Vi var anmälda som ett lag och då fick man en matkasse efter med lite bröd, räkost, rökt kalkon, körsbärstomater, russin och ramlösa. Mysigt! 

Byarums skafferi jordgubbsmarmelad



I söndags var jag på loppis och där hade de ochså ett bord från byerums skafferi. Där sålde de bland annat marmelader och smakade på denna, jordgubbsmarmelad, god!

Holländare



Igår bakade jag holländare, fick receptet av farmor. Holländare är en kaka med äppelmos i mitten och farmor brukar baka dom i lite högre smalare metallfornar men jag provade med muffinsplåt och de blev större än hennes.

Recept till ca 6 st stora i muffinsplåt:

1 hg smör
1 ägg
1 kkp strösocker
2 kkp vetemjöl
1 kkp skorpmjöl 
2 tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Klä formarna i botten och på kanten.
Full med ca 1 tsk äppelmos. Gör sedan ett lock och lägg över. Grädda i mitten av ugnen i 175-200 grader, de är klara när de har fått färg.

Om man vill kan man ha lite florsocker på. Gott!

Det du inte såg - Patrik Sjöberg med Markus Lutteman


Det du inte såg - Patrik Sjöberg med Markus Lutterman

Läste ut denna boken igår. Välldigt intressant, speciellt om man är idrottsintresserad eller som jag som har hållit på med friidrott. Boken är en självbiografi som berättar om allt ifrån hans barndom, hur han var en buse, när han började träna och hur han träffade viljo. I boken berättar han även om hur han blev sexuellt utnyttjad av sin tränare och om hans kärriär. Välldigt spännande, när Patrik var aktiv så var det väll ingen som brydde sig om man rökte, det festades en hel del. Han berättar ochså om den gången han togs med kokain och det blev en stor skandal och mycket som kom utbi media stämde inte alls.

En välldigt bra bok som jag rekommenderar!

Promenad till Konsum






När jag och älsklingen skulle gå till Konsum häromdagen gick vi längs med en å, mysigt!

Solnedgången vid sjön



Tog denna bilden igår kväll när jag var ute och gick!

Isabellas hemligheter - Isabella Löwengrip "blondinbella"


Isabellas hemligheter - Isabella Löwengrip "blondinbella"

Läste ut denna boken i helgen, skriven av Isabella Löwengrip "blondinbella". En bok som handlar en del om självkänsla skriven ifrån Isabellas perspektiv. I boken beskriver hon olika händelser och hur hon har hanterat dem och ger många bra råd. Ganska lättläst bok med lite större text, korta kapitel och inte så tjock bok. Rekommenderar jag!

Svenska mejeriprodukter





När man går i affären och kommer till mejeri hyllan så tror man att det som säljs där är svenskt, men inte! Köpte ICAs kvarg och trodde den var svensk men den var från Österrike, även Lindahls och Ica basic är inte svensk. Arla då, de har en kvarg som är ifrån Danmark och en som är svensk. Men tänker att eftersom vi har bönder och mjölk i Sverige (som dessutom får välldigt lite för mjölken) så borde man kunna producera det av svensk mjölk eftersom många bönder slutar bla. på grund av att det är så lite betalt för mjölken så det går inte runt. Och självklart att de får lite betalt då det tas in mejeriprodukter från andra länder ex. Danmark och Österrike som är billigare att ta in och sälja vilket bidrar till att fler köper den varan med utländskt ursprung. Vill man ha svenska mejeri produkter så läs på förpackningen!

Älgspår



Igår kväll var jag mamma och älsklingen i skogen för att leta efter svamp jag och älsklingen hittade nästan inget mesans mamma hittade massor. Ändå kollade jag på ställen och sen kom hon efter mig och kunde plocka massor där. Men vi såg i alla falla ett fotspår efter en älg!

Jönköpingsfesten och ätit på grekiska kolgrillen




Åkte ner på stan i eftermiddag och mötte upp älsklingen. Jönköpingsfesten började idag så vi gick och kollade runt lite på stan, åt munk, kollade på matmarknaden och gick ut på piren. Sen åt vi på grekiska kolgrillen, jag pt grillspett med pommes och tzatziki, älsklingen åt hamburgare, gott! Innan vi åkte hem gick vi förbi torget där de har en linser för att se om man kunde höra något från konserten som pågick med fredag, Måns Zelmerlöw och Thomas Ledin men det gjorde man typ inte och det var avstängt eftersom det var biljetter till konserten så då åkte vi hem!

Kolmårdens djurpark - Delfinshown "Life" del 2

Här kommer lite mer bilder ifrån delfinshown "Life" på Kolmårdensdjurpark
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 

Stranden



Efter jobbet åkte jag till stranden, super skönt!

Första arbetsdagen efter semestern och träning med friidrottsklubben


En kruka med rosor ifrån trädgården

Idag var första arbetsdagen efter lite semester. Jobbar på en förskola sen i våras men då jobbade jag med 3-5 åringar, nu har jag börjat på en avdelning med 1-3 åringar. Var lugn dag på jobbet med få barn, några inskolningar och mycket personal, men skönt det ochså!

Efter jobbet la jag mig på en dyna i solen och läste lite bok innan jag åt hemmalagade grillade hamburgare, gott! Efter det åkte jag iväg för att träna med friidrottsklubben. Har tränat friidrott sen jag var ca 7 år men när jag gick sista året i gymnasiet så tappade jag lusten lite, jag har knappt tävlat något och är inte någon av dem som är duktiga men jag tycker det är välldigt roligt. Så har tränat 10-14 åringar ibland och ibland tränat med min grupp, vilket jag gjorde ikväll. Det var roligt, fin väder och massa styrketräning med skivstänger, hopprep och medicinbollar, dessutom lite barfota spring i gräset, härligt!

Korsord i kvällssolen



Ikväll satte jag mig i kvällssolen för att lösa lite korsord, papp kom ut och ville vara med. Det blåste dock lite så efter en liten stund gick vi och satte oss i uterummet istället, mysigt!

Svart och vit från Zalando

 
1 här | 2 här | 3 här | 4 här | 5 här

Kolmårdens djurpark - delfinshowen "life"

När vi var på Kolmårdensdjurpark i torsdags så såg vi bland annat på delfinshown,"life". Helt facinerad över detta. När vi var på Kolmårdens djurpark när jag var liten så såg jag en föreställning med delfiner och min barndomsdröm var att bli delfin skötare. Den drömmen har legat långt inne men nu trädde den fram igen. Showen var helt fantastisk! Att man kan få djuren att göra dessa saker (för dem helt naturliga) men på människans beordning. Och de var så roliga och så häftiga att se på, delfinerna verkade så glada ochså! Verkligen ett stort tips till er att kolla på!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0