Stranden

Detta är vad jag gjort de senaste dagarna, hängt på stranden, solat badat och löst korsord som en pensionär. Men så härligt och detta väder 😊



Silhouette cameo

Igår kom denna med posten, en silhouette cameo. Ni undrar säker vad det är, det är en skärmaskin som skär ut i bland annat vinyl och papper. Vinyl som man kan stryka fast på kläder eller som man kan klistra fast på glasblock, brevlådor, väggar, saker ja vart som nästan. I papper kan man skära ut olika saker ochså, finns massor av användning områden, är det någon av er som har en sånhär? 😊


Ullared 19/6 - 2016

FIgår åkte jag och Robert till Ullared. Vi var där runt 10:30 och så mycket folk var det så jag tänkte att snart går jag ut. Men det lättade, det är oftast mest folk och trängt i början vid shampo och allt sånt. De hade även inspelning till programmet Ullared, undrar bara hur dem hittar folk att ha med, denna gång filmade de ett äldre par, varav gubben var stor med stor hängmahe, en gul overall där byxorna slutade efter halva rumpan och tröjan vid naveln, alltså gick han runt och visade halva rumpan och halva magen som hängde ner över byxorna, slut pratat om det iaf.

Hittade jag något då? Jodå, vi fyllde en hel vagn dock hade mamma beställd endel påsar mm som tar mycket plats. Jag handlade endel ändå, endel saker till mitt omgjorda rum (målat, tapetserat och nya möbler, vilket jag nog inte visat er). Lampor, kuddar och lite sånt. Sen endel andra saker som går åt så som lite smink och sånt.

Hittade 2 klädesplagg en playsuit och en tröja och ett gäng underkläder och lite anda små roliga saker så så pommes korgar att servera pommes i, hamburgepapper, lite pennor, spelet geni, hönökaka (den är varm när man tar den så nybakad och god) lite godis och massa andra saker som stod på inköpslistan och lite annat som inte stod på listan. En grej som jag hittade var telefonskal ifrån iDeal, jag har tittat på ett därifrån, men de kostar 249 och tyckte inte riktigt det var värt det. Hittar dem då i Ullared för 99 kr, så ett skal blev det. Blev förvånad då jag inte trodde Ullared hade dem och till det priset.

Vi var klara vid 16:15 och Robert klagade knappt något mer än att han hade ont i fötter och huvud och det var mycket folk och där höll jag med honom på alla punkter, men inte att det var tråkigt eller att han ville gå ut, så snäll. Ok, han fångade några Pokémon i Ullared ochså. Sen lämnade vi sakerna i bilen och lat som man är så tog vi bilen från parkeringshuset för att hitta en närmare parkering efter 10 min hamnade vi kanske 100 m närmare, haha! Säger som jag hörde Anders Timell säga på radion igår "Jag ska ha den närmaste parkeringen, sen om jag ska ut och spela golv och gå 1 mil i 4 h, det spelar ingen roll" haha. Vi åt på burger king och sen gick lite i små affärerna utanför och in igen på Ullared för att se om jag hittade en tröja som jag såg någon annan ha i vagnen men ne, den hittade vi inte.

Vi tog och åkte över Borås hem genom en landsväg, en omväg på 20 minuter men vi åkte förbi Åhaga outlet, som har outlet på nellykläder, mest klänningar och mängder med klänningar för mellan 50-200 kr, vissa kanske har en dålig söm eller en liten fläck men vissa är det inget fel på alls. Hittade dock inget mer än två gummiband till katten att ha som leksaker. Sen åkte vi hemåt och var hemma vid 20:15. En heldag som avslutades med att farmor och farfar var här och åt när vi kom hem, uppackning av det jag handlalad, äta färsk hönökaka och ett parti Geni med Robert, mamma och pappa. Jag var typ sämst på det, vilket grundämne finns i tandkräm och jag säger klor när svaret är flour, det rimmat åtminstonde, haha 😊


Det som göms i en skitig bil ...

 
Ni har säkert hört uttrycket, "det som göms i snö, kommer upp i tö" och det var jag med om två gånger i vintras, båda med ett par nycklar som tillslut kom fram när snön smält.
 
Men idag får jag bilda mig ett nytt, "det som göms i en skitig bil kommer fram när man städar den". Städade bilen både invändigt och utvändigt, invändigt var det verkligen behövligt och när jag damsuger under förarsätet så får jag fram min aktivitetsarmband. Tappade det för 2 månader sedan kanske och trodde jag tappat det ute eller något men där låg det. Bilen blev i alla fall fin både invändigt och utvändigt :)
 
 
 

Flera rosor och antagen till högskolan

Rosor, rosor och rosor, visst är de vackra? De röda fick jag av Robert som en överraskning i måndags och de vita och rosa fick jag av mamma och papp för att jag kommit in på högskola . Ja, ni läste rätt. Jag blev antagen till förskollärarprogrammet i Jönköping till hösten 😊


Årets först svamprunda och blåbär

Igår hängde jag med mamma och pappa ut i svampskogen, vi trodde inte att vi skulle hitta några men vi hittade massa, på vissa ställen kunde man bara sätt sig ner och plocka, både mysigt och roligt. Det blev två brickor med kantareller.

Jag tog även en cykeltur till blåbärsskogen men blockade bara litegrann, har ni plockat kantareller eller blåbär än? 😊


Fiske

Igår efter jobbet åkte jag med mamma, pappa, min bror, faster, hennes man och kusinen till en sjö för att fiska. Vi hade två båtar och fick lite napp, 18 små abborrar i varje båt och en gädda. Det var småabborrar så de åt mest upp masken men kul att det nappade lite. När det började skymma knäppte jg dessa bilder, vackert va? 😊


Gårdagen, 4 juli 2016

Igår så bakade jag glutenfria cupcakes med choklad och kaffe frostingen. Även fast de är glutenfria så blir de inte sådär torra utan goda. Dessa var dessutom inte riktigt tillräckligt länge i ugnen så de sjönk ihop lite och blev sådära lagom kletiga inuti. De är ochså ganska enkla att göra, man kan ha på frostingen och sen förvara dem i kylen eller bara göra hälften av frostingen till några pch ha de andra i en påse och lägga på frostingen när man ska servera. Receptet har jag hittat på finax hemsida (som gör det glutenfria mjölet), ni hittar receptet här: http://finaxglutenfritt.se/recept/choklad-cupcakes/

Det blev även en cykeltur igår på 2,2 mil, skön motion 😊


Loppis, marknad och lite annat

Idag vid 10 åkte jag och Robert med mamma och pappa för att möta upp lite av släkten hos kusinerna. Därifrån åkte vi till en loppis men ursäkta mig men det var bara skit. Det var långa köer in till två skolsalar, trångt och det som såldes var gammla grejer alltså inte ens fina grejer utan gamla pryttlar, ingen ordning saker låg i typ bananlådor och halva flaskor med typ polish, jag Robert och ena kusinen gick ut innan vi ens kommit ända in. Det var tydligen folk som köpt saker för folk kom bärandes på grejer men ne, men att de köade så för detta, det förstår jag inte. Men är man ute efter något särskilt så kanske det.

Vi fortsatte sedan till en marknad i närheten men den var liten jämfört med hur mycket knallar det brukar vara. Vi åkte sedan hem till ena kusinen och hennes familj och åt korv med bröd och fika, gott och mysigt! Fick även med mig lite guppy yngel hem till akvariumet 😊


18 km på cykeln

 

 

Igår morse så vaknade jag vid 7 och kunde inte somna om, så strax efter 8 satte jag mig på cykeln och cyklade. Jag har anmält mig till ICA klassikern vilket innebär att man ska cykla, simma, springa och åka skidor samma sträckor som Vätternrundan, vansbrosimmet, lidingöloppet och Vasaloppet, alltså en klassiker. Man har en viss tid på sig ex. 2 månader. Det finns andra grejer som du kan göra och byta ut mot uppgiften, ex. om det inte finns snö så du kan åka skidor kan man gå stavgång i 30 min som motsvarar 5 km skidåkning. Man skriver in allt på ICAs hemsida och får sedan rabatt på olika varor beroende på hur långt man har cyklat, simmat, sprungit eller åkt skidor.

Så igår cyklade jag 18 km, Både lite jobbigt men skönt 😊


Äppelpaj, en variant va tarte tatin

 
Igår fanns det massa frukt över på jobbet som vi fick ta om vi ville, när jag såg äpplena tänkte jag på att Robert pratat om att baka tarte tatin med äpplen. Plockade med mig lite äpplen hem så vi kunde baka.
 
Tarte tatin är äppelpaj gjord i stekpanna, man karamelliserad äpplen genom att steka i smör och socker sen lägger man på ett lock av pajdeg över stekpannan och in med stekpannan i ugnen. När den är färdig vänder man stekpannan upp och ner så att pajdegen blir botten och äpplena kommer uppåt. Vi gjorde lite annorlunda men det blev väldigt gott ändå. Vi häftade litegrann när vi gjorde det och hade inget exakt recept men ungefär såhär var receptet.
 
Äppelpaj med äpplen stekta i smör och socker:
 
Ingredienser:
8 äpplen
75 g smör
1,75 dl strösocker
 
Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3-4 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
Värm socker och smör i stekpannan, bränn inte. Om man vill ha karamelliserade så väntar man på att sockeret blir brunt (inte bränt).
Häll i äpplena, rör om och låt ligga o stekpannan med ett bakplåtspapper över på svag värme i ca 10 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, den ska hålla ihop men inte vara kladdig.
Smöra en pajform
Klä pajformen med smuldrgen i botten och på kantern.
Lägg över äpplena
Lägg på deg ovanpå, antingen att man kablar ut och skär ut ränder eller basa smular degen över.
Grädda u ugnen på 150 grader i ca 30 min tills pajen fått en gyllenbrun färg.
 
Blev väldigt gott :)

RSS 2.0